Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #26498

    Hi,

    I’ve been trying to get the images within my posts to appear as a slideshow (i.e. with all images in the lightbox) but at the moment they will only appear one by one. I’d also like to set the featured images from my posts as non-clickable.

    I’m using the Enfold theme which uses PrettyPhoto as the lightbox and here is a link to a post as an example: http://www.eatdrinkgive.org.au/cook-off-2013-round-3-le-grande-finis/

    Any help you can provide would be greatly appreciated.

    Many thanks

    Brendon

    #130635

    Hi Brendon,

    You should use the shortcode button (magic wand) and select the Media Element>Gallery to easily add in your image and choose the image sizing options you want.

    Regards,

    Devin

    #130636

    Hi Devin,

    Unfortunately, what you’ve mentioned above doesn’t actually solve the problem I’m having.

    If you refer to the link in my previous post, the issue is that when I click on an image and it opens in the PrettyPhoto lightbox, it doesn’t show arrows to navigate left or right. If, however, I choose to use the native WordPress lightbox the arrows appear, but it looks ugly as hell and I still end up with the PrettyPhoto lightbox as well (effectively the image showing twice).

    What I want is a solution that shows the images embedded in the post as a continuos slideshow as if they were in a portfolio.

    Thanks for your help.

    Brendon

    #130637

    Hi,

    Nice design, good job, I like.

    half of your website is http and the other half is https. You need to keep it consistent , all http or all https or website will be slow.

    —-

    How did you make that gallery on the bottom? Something is wrong about it. Some images open in lightbox , others dont, and others throw error that there is no image. Have you inserted html to create the gallery? Or have you used the gallery shortcode? How come no tooltips?

    Thanks,

    Nick

    #130638

    Hi Nick,

    Thanks for the feedback.

    To be honest, I had no idea that I was using https… but it would explain why it runs a bit slow. How would I change it to just http? I’m neither a designer nor developer, so don’t really have any experience with this.

    To create the gallery I actually used a plugin called Facebook Photo Fetcher. After it’s installed you just put a bit of html on the post and it pulls in all the images from the relevant Facebook album. It does freak out a bit with larger albums sometimes, though, which would explain why the images didn’t import correctly.

    When you import a Facebook album onto the site it normally opens the standard WordPress gallery, but I’ve switched it off as it doesn’t look nearly as nice as the PrettyPhoto one and the images view really small on mobile. Also, it did this weird thing where I would get the standard WordPress gallery with arrows between the images and then a second gallery with just the image I clicked on within the PrettyPhoto lightbox.

    And in regard to tooltips, I have to confess that I’m not aware of how to use them.

    Any suggestions you have to overcome these issues would be greatly appreciated.

    Thanks

    Brendon

    #130639

    Hi,

    Unfortunately I am not familiar with that plugin but by the looks of things it is a menace. have you tried using either one of the two gallery layout elements/shortcodes that come with the theme? They look a lot better than that plugin. Please also ask the developer of the plugin if there are any known issues with it or if their forum has lots of others posting about similar problem they are having.

    Thanks,

    Nick

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

The topic ‘Create slideshow with multiple post images’ is closed to new replies.