Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #21764

    Hi,

    The horizontal fading line is missing on my homepage and a newer few pages as I add them to my website.

    It is showing up here (examples):

    http://etool.net.au/residential/

    http://etool.net.au/property-development/developers/

    It isn’t showing up here (examples):

    http://etool.net.au/

    http://etool.net.au/why-life-cycle-assessment/

    http://etool.net.au/contact/

    Is it connected to where the slider is being used? I would like it on all of the pages in the default light grey as it suits my theme fine.

    Please can you advise any changes I need to make to get this working on all pages.

    Also is it possible to change this to an image as on the Kriesi website – just for future reference.

    Many thanks, Siobhan

    #113003

    Hi Siobhan,

    You can choose that layout by setting the “Page Layout” to Fullsize preview image, no sidebar on each page.

    Regards,

    Devin

    #113004

    Hi Devan,

    The majority of my pages are dynamic templates – I’ve checked for the following in the Template Builder and they are all Fullsize, No Sidebar.

    http://etool.net.au/

    http://etool.net.au/why-life-cycle-assessment/

    http://etool.net.au/contact/

    One of my newer pages which isn’t a dynamic template has the layout – Fullsize preview image, no sidebar (as in your suggestion) but the background colour slice is not showing on this page – http://etool.net.au/about/affiliates/

    Any ideas?

    Thanks, Siobhan

    #113005

    It will only show that container if the image/slideshow container is present it looks like. Otherwise it has the top container with the page name.

    So you would need to customize the page.php file in the theme files if you wanted to change the layout.

    Regards,

    Devin

    #113006

    Hi Devin,

    Thanks I thought that might be the case.

    Can you advise what code I should use to customise this please?

    I’ve had a look in the page.php and it isn’t clear to me what I should add/edit.

    Many thanks,

    Siobhan

    #113007

    Hi,

    First update to Corona v1.5 that I am using while you have v1.3 . You can do this in themeforest.net , login using account you purchased the theme and using FTP install it. Please be aware that the update will overwrite all the theme files so make a backup if you edited any.

    I just looked into this briefly, that same line is there on the other pages just not where you would expect it ( http://www.clipular.com/c?4292034=OJJAKFaivN6WRYshwD6B-sYuJ58&f=.png ..big green line is where its at) and the best thing you can do is open up header.php in your theme folder and

    1. add the code below to line 110 (push whatever is on line 110 to line 111, thereby making line 110 free (but don’t delete anything, just push it back)

    <?php if ($extraClass = "slideshow_big_container") $extraClass = "" ?>

    and line 110 (which is empty) should be right *after* line 109 which looks like the code below

    <!-- ####### HEAD CONTAINER ####### -->

    In the same header.php file, find line 203 and add two forward slashed in front of it so it will look like

    //if(!empty($avia_config['slide_output'])) echo "<div class='container slideshow_big'>".$avia_config['slide_output']."</div>";

    then you will need to open multiple files and paste the line below into each of the files at the line number indicated

    <?php if(!empty($avia_config['slide_output'])) echo "<div class='container slideshow_big'>".$avia_config['slide_output']."</div>";?>

    remember to paste the above code on line number indicated below (all 3 of these files are in the main folder of your theme)

    page.php — paste the above code on line 27 ; before line 28 that contains this: <?php

    single.php — paste the above code on line 19 ; before line 20 that contains this: <?php

    template-dynamic.php — paste the above code on line 37 ; before line 38 that contains this: <?php

    If you follow these instructions (which are ok, if you focus on my instructions and line numbers, since i tested it)

    Thanks.


    OFF TOPIC


    Please do not save photographs in PNG format as you are doing in your slider ( http://etool.net.au/wp-content/uploads/2012/09/Building-or-Renovating-930×370.png ). You are getting 700k PNG when you can have an 80k JPG.

    Please use free online image optimizer to further compress your images in both formats:

    For PNG : http://www.pngoptimizer.com/

    For JPG : http://jpeg-optimizer.com/ (uncheck resize photo, and leave optimization at 60)

    Thanks,

    Nick

    #113008

    Hi Nick,

    Thanks for all the coding and pointers.

    I’ve updated my theme now and have tried to follow your instructions but the line numbers aren’t matching with mine.

    For both the new theme header.php and my customer header.php, line 110 isn’t empty. What program are you using to check the files?

    I just downloaded a free one, but can’t add in the coding as the line information is different.

    Any ideas?

    Thanks, Siobhan

    #113009

    Hi Siobhan,

    When looking at your theme files it doesn’t appear that the theme has been updated which is why they wouldn’t match up.

    Regards,

    Devin

    #113010

    Hi Devin,

    Thanks, all my theme files are updated now.

    I’ve just had a look at the 1.5 download of header.php and line 110 isn’t empty. Here are lines 101-110

    <!– ####### HEAD CONTAINER ####### –>

    <div class=’container_wrap <?php echo $extraClass; ?>’ id=’header’>

    <div class=’submenu’>

    <div class=’container’>

    <?php

    /*

    * display the main navigation menu

    * modify the output in your wordpress admin backend at appearance->menus

    Please let me know how I should proceed.

    Many thanks, Siobhan

    #113011

    Hi,

    Sorry if I wasn’t exact. I updated the above file, I forgot to write to push whatever is there, but paste the code between lines 109

    <!-- ####### HEAD CONTAINER ####### -->

    and line 110 (which you will push to line 111)

    <div class='container_wrap <?php echo $extraClass; ?>' id='header'>

    so that you end result will look like (lines 109-111) below

    <!-- ####### HEAD CONTAINER ####### -->
    <?php if ($extraClass = "slideshow_big_container") $extraClass = "" ?>
    <div class='container_wrap <?php echo $extraClass; ?>' id='header'>

    Sorry for not being clear. I looked over my previous answer , and the other parts are more clear.

    Thanks,

    Nick

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

The topic ‘Horizontal Background Colour Slice Not Showing’ is closed to new replies.