Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #13610

    Hey guys.

    Recently migrated current working design from Flashlight theme to Abundance theme.

    Everything is great save for one issue at the moment.

    I’ve set all my images through functions.php to have a 610px width.

    But I can’t figure out how to set it to allow for potentially longer images.

    For example, this image in this post should be 610 x 958px >> http://bit.ly/ML9zMX

    But it’s locked into 610×610.

    How can I set it so that images are 610px by a ‘variable’ length on both the blog previews and their respective single pages?

    Thanks in advance!

    #79889

    Hi nyct,

    You’ll need to also change the height on the pages/posts/whatever to a big number to specify its maximum height. Also make sure the item has ‘crop’=>false to make sure the thumbs are not cropped to fit and instead are stretched (unless you want the image to be cropped then set it to true).

    Regards,

    Devin

    #79890

    thanks Devin. I’ve change the parameters in functions.php to

    $avia_config['imgSize']['blog'] 		= array('width'=>610, 'height'=>958, 'crop'=>false);		// image for blog posts

    however, all it does now is stretch my other images to that length as you can see >> http://bit.ly/N0IZzh

    i just need the images to display in their actual dimensions.

    please advice where to go from here. Thanks!

    #79891

    Hi!

    Did you try to regenerate your images with: http://wordpress.org/extend/plugins/regenerate-thumbnails/

    Regards,

    Peter

    #79892

    Yes i’ve done that. I’ve also tried re-attaching the images to the post. But they’re all still stretched into 610 x 958.

    What I am doing wrong here?

    #79893

    Slight update. Managed to keep the images from stretching by setting height: auto; within slideshow.css

    But there is still the container behind it that is being forced into 610 x 958 >> http://bit.ly/N0IZzh

    Please help. Thanks again.

    #79894

    Please could I get some help on this issue?

    #79895

    solved. issue was in the avia_fade_slider.js script for reference…

    #79896

    Glad you figured it out nyct.

    Regards,

    Mya

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

The topic ‘Images For Blog Previews and Single Pages’ is closed to new replies.