Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
  • #24583


    I have been using Choices theme for a while and now I have purchased Enfold. Uploaded it to the server. Found it in the Themes section in WP console and clicked Activate. Went to a blank page, tried to return to the console – nothing. The site works ( ) but the console doesn’t! What shall I do? Cheers




    Please try to increase the allocated php memory. – set it to 128M.

    Best regards,



    Hey, Peter,

    I did exactly what you said. Added this in wp_settings file and put it on the server:

    // Include files required for initialization.

    require( ABSPATH . WPINC . ‘/load.php’ );

    require( ABSPATH . WPINC . ‘/default-constants.php’ );

    require( ABSPATH . WPINC . ‘/version.php’ );

    // Set initial default constants including WP_MEMORY_LIMIT, WP_MAX_MEMORY_LIMIT, WP_DEBUG, WP_CONTENT_DIR and WP_CACHE.

    wp_initial_constants( );

    define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘128M’);

    define(‘WP_MAX_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);

    // Check for the required PHP version and for the MySQL extension or a database drop-in.


    I also went into the PHP settings on the hosting server and changed memory_limit setting to 128Mb

    No joy! The problem stil remains. Please help.

    Thank you!


    Problem solved – PHP extension simplexml wasnt activated


    Glad you were able to find the issue and get it working :)

    Let us know if you have any other questions or issues.



Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

The topic ‘Installed Enfold and WP console stopped working’ is closed to new replies.