Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #167621

    Hi,

    Because I can’t upload a transparent PNG as a header logo, I have to do it as a JPG and use the background colour (in my case: 222222) as a background colour in the JPG file.
    Unfortunately the colours don’t match, so there is always a little edge visible. I know about colour profiles, but the logo file in Photoshop does not have any profile embedded. (I made a new file and said: “Colour Profile” = Don’t colour manage this document.

    In Chrome it looks OK. In Firefox there is a little difference. And in Safari the difference is more visible than in Firefox.

    What am I doing wrong? (Or is it impossible to get right in ALL browsers?)
    I thought “222222″ is the same in all browsers, as long as there’s no colour profile embedded in any files…!?

    #167738

    Hi,

    Can you post the link to your website please and some screenshots of the issue please?

    Regards,
    Josue

    #167754

    Sorry, I can’t send a link because I’m still in development phase (localhost via MAMP)…

    #167820

    Also: Screenshots may complicate the issue even further, because (at least on MacOS), Screenshots get saved with a colour profile. If you then view the screenshot in yet another browser (with and without colour sync capabilities), it’d look different AGAIN….

    (hope this makes sense?)

    #167912

    Hey!

    I understand, however this issue is quite hard to reproduce, i’d recommend you this link regarding your color problem.

    Regards,
    Josue

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

The topic ‘Matching Logo Colour with Background’ is closed to new replies.