Tagged: 

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #234046

    Hey,
    I tried to translate my portfolio with this method: http://www.kriesi.at/documentation/enfold/translating-the-portfolio-slug-with-wpml/

    The pictures of the translated portfolio entry are not displayed:

    http://www.10-der.ch/portfolio-item/industriefotografie/?lang=en

    Original:

    http://www.10-der.ch/portfolio-d/industriefotografie/

    Pleas help me.
    Best regards, Remo

    #234293

    Hi 10-der!

    How are you? I hope you’re doing well today.

    You have a very old version of the theme. The tutorial is only applicable with the latest update of Enfold. Please download version 2.5.4 on your themeforest account then update the theme via FTP. Watch this video by Devin: http://vimeo.com/channels/aviathemes/67209750

    Best regards,
    Ismael

    #234394

    Hi Ismael,

    thank you, I’m fine.

    I upgraded to 2.5.4. Now, I can see all the pictures at the portfolio grid (before I couldn’t) and the portfolio site with texts, accordeons etc. But there are still no images at the galleries.

    What do you suggest to do next?

    Best regards,
    Remo

    #234493

    Hi!

    Have you tried to recreate the gallery itself? If I am not mistaken there is a lot of change on the gallery shortcode so you might have to recreate it from scratch. Can you please give us a link to the actual page with the gallery?

    Cheers!
    Ismael

    #234916
    This reply has been marked as private.
    #235365

    Hi!

    Please make sure that the “English” version of the entry is translated independently. If necessary click the button on the post editor screen: http://www.clipular.com/c/5229498811285504.png?k=P7dw2lW-PH_-jjXtJo1jjvTRyjE

    Then click on the gallery element and make sure that the right images are selected. Maybe you also need to install this plugin: http://wpml.org/documentation/getting-started-guide/media-translation/ otherwise you can’t translate the images/attachment entries.

    Regards,
    Peter

    #235745
    This reply has been marked as private.
    #236727

    Hi!

    Yes, please create me an admin account and post the login credentials as private reply.

    Cheers!
    Peter

    #236761
    This reply has been marked as private.
    #237445

    Hi!

    Before I start to look into the issue – please update WPML to the latest version (I think 3.1.4+ is the latest version) and also update all extensions. Also update Enfold to the latest version (2.6.1).

    Best regards,
    Peter

    #237675
    This reply has been marked as private.
    #237825

    Hey!

    I can’t access the admin page because the server requires an authorization. Please note that you must not block the wp-admin folder access because the wordpress ajax api requires some files located within the wp-admin folder (i.e. wp-ajax.php) and if you block the access to the directory the ajax calls will fail and some features and/or plugins (i.e. woocommerce) won’t work.

    Best regards,
    Peter

    #238588
    This reply has been marked as private.
    #239921

    Hey!

    Please create me an ftp account. I must modify the enfold/config-wpml/config.php file to debug the code but I can’t use the default theme editor (gives me an access denied error).

    Best regards,
    Peter

    #239947
    This reply has been marked as private.
    #239969

    Hi!

    Ok, after debugging the code for an hour I found the problem. It seems like WPML didn’t translate many of the existing images yet (see http://www.10-der.ch/wp01/wp-admin/upload.php where it lists 82 German images but only 8 English entries). Because of the missing translations WPML is unable to show the images. I now uploaded an existing image again ( Fotos aus der Schokoladeproduktion von Camille Bloch Bild: Remo Zehnder ) and now WPML created a translation of this attachment for each language. This image also shows up on the translated website: http://www.10-der.ch/portfolio-item/industriefotografie/?lang=en – obviously because a translation of this image exists in the database. All other images are not translated and thus the slideshow can’t show and query them.

    I recommend to ask the WPML support staff if you can translate the existing images/attachments somehow without re-uploading the images. If not you probably must delete and re-upload all existing images otherwise the translations are missing and you can’t use the images on the translated websites.

    Best regards,
    Peter

    #240696
    This reply has been marked as private.
Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)

The topic ‘Portfolio – no pictures with wpml’ is closed to new replies.