Tagged: , , ,

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #10570

    Hi,

    I discovered, that my portfolio pages ignore my custom CSS, which are, however, correctly displayed at normal pages.

    Example:

    Normal page – shows the headline h5 correctly with the stripes:

    http://tinyurl.com/85bb6s5

    Code with Firebug at this page:

    http://i42.tinypic.com/23mndyo.jpg

    Portfolio shows these custom h5 headlines without the stripes:

    http://tinyurl.com/7rmljes

    Code with Firebug at this page:

    http://i43.tinypic.com/2e3zm1i.jpg

    It’s the same CSS for the h5, and Firebug shows in both cases the preview of the stripes-file, so its path is alright.

    If you click left or right of the headline text with second mouse-button and in the context menu choose then (don’t know the right English term for it) to show the background image, then you see indeed the little stripes GIF in your browser alone.

    But at the page itself it is not visible. I have no idea, why …

    I had added to custom.css:

    h5 {

    background: url("../images/shared/stripes.gif") repeat-x scroll center 18px transparent !important;

    color: #777777;

    font-size: 12px !important;

    font-weight: normal !important;

    letter-spacing: 2px !important;

    margin-bottom: 12px;

    margin-top: 10px;

    text-align: center;

    text-transform: uppercase;

    width: 100%;

    }

    .h5background {

    background-color: #FFFFFF;

    color: #777777;

    font-size: 12px !important;

    font-weight: normal !important;

    letter-spacing: 2px !important;

    padding: 0 10px;

    text-align: center;

    text-transform: uppercase;

    }

    And the HTML at the page is this

    <h5><span class="h5background">Another h5 test-headline on portfolio page</span></h5>

    It’s only a phenomenon at portfolio pages.

    What can I do?

    Thanks.

    #68541

    Another problem concerning the style of text:

    if I activate the All-in-one-Cufon plugin, it shows correctly at all normal pages the h1 headlines in my font Scriptina.

    here: “WORTkunst” headline

    http://tinyurl.com/85bb6s5

    but NOT at portfolio pages:

    http://tinyurl.com/7rmljes

    here the headline “Acrylmalerei” (h1)

    What’s the matter with portfolio pages, that they cannot behave like normal posts or pages concerning the styling of texts – with Cufon plugin and AS WELL WITHOUT this plugin!!

    #68542

    ok, I isolated this error a bit more:

    (1)

    this error occurs, if you create a page and allocate the portfolio category/items by using the theme’s settings -> Portfolio

    then

    a) the stripes of my custom CSS for h5 headlines are not visible

    b) All-in-one-Cufon shows the standard font and not the Cufon font for defined headlines

    But:

    (2)

    if you create portfolio pages in another way, by creating a normal page and assign a dynamic template to it, then

    a) the stripes of my custom CSS for h5 headlines are visible again

    b) All-in-one-Cufon shows my defined fonts to certain headlines or texts

    Demonstration:

    Portfolio page made as normal page, without dynamic template:

    http://tinyurl.com/7sjqved

    Portfolio page made assigned to an own dynamic template:

    http://tinyurl.com/87vqs7v

    Compare at these two pages the Cufon font for the headline h1 and the stripes for the h5 headlines!

    What in the world is happening with normal portfolio pages???

    #68543

    Hey!

    you need to add a padding to the ruling. the portfolio entries on normal pages got different padding by default, if you dont add it to portfolio h5 tags the background image offset of 18px will simply move the background image out of view.


    h5 {
    background: url("../images/shared/stripes.gif") repeat-x scroll center 18px transparent !important;
    color: #777777;
    font-size: 12px !important;
    font-weight: normal !important;
    letter-spacing: 2px !important;
    margin-bottom: 12px;
    margin-top: 10px;
    text-align: center;
    text-transform: uppercase;
    width: 100%;
    padding-top: 15px;
    }

    Unfortuantely I couldnt find the error with your cufon plugin. Only thing I noticed that a script is throwing a javascript error every milisecond,. I am not sure if this is related but its definitley not good :)

    #68544

    ok, I understand, thanks a lot! I have added another CSS style for the h5 especially for the portfolio pages and now it works fine.

    However, the Cufon plugin still don’t work at those portfolio pages (http://tinyurl.com/8ygbgxm), but on all other pages and posts …

    But if there’s no solution on the quick, I will do the work-around with dynamic templates (http://tinyurl.com/837cfp4), then Cufon plugin is also working fine.

    How have you found out this javascript error every millisecond?

    I’m not so familiar with this, but I would like to take a look at it, too …

    #68545

    Hey!

    I think the errors are triggered by the wp-fade-in-text-news.js script (wp-fade-in-text-news plugin). I’d deactivate it. You can use developer consoles (Firebug, Chrome/Safari dev tools to log the js errors).

    Best regards,

    Peter

    #68546

    Thanks a lot!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

The topic ‘Portfolio pages ignore images of custom CSS for h5 headlines’ is closed to new replies.