Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #24674

    I’d like video’s in the portfolio top open on single page with vimeo play bar ready to play. If i use the vimeo video for portfolio thumbnail however, its cropped incorrectly in the thumbnail. Alternately if i use a jpeg thumbnail, you have to click on it to go to the video, then click again to get it to play. is there a more seamless workaround?

    #124323

    Hi gunshop,

    The video preview will show at whatever scale the actual video is in as far as I know. So getting the preview to fit is dependent on the video in relation to the portfolio rectangles.

    Regards,

    Devin

    #124324

    hi Devin, I’d like eunoia to handle cropping of video the same as stills, but not the case. see here on second portfolio item. http://www.gunshop.tv/eun/video-production-projects/

    there is also issues with black frame showing up in single post, that was resolved with additional code here http://www.kriesi.at/support/topic/video-player-not-resizing-properly

    and here for slider:

    http://www.kriesi.at/support/topic/vimeo-in-front-page-slider#post-106520

    neither code from above threads works on portfolio thumbnail.

    #124325

    Hi,

    Remove the css you added

    #top iframe {
    height: 373px !important;
    width: 700px !important;
    }

    Replace it with:

    .slideshow_media_wrap iframe {
    margin-top: 0;
    width: 284px !important;
    height: 211px !important;
    }

    Regards,

    Ismael

    #124326

    this helps fit the video as thumbnail. I thought this would be an option, the playbar obscures most of thumbnail.

    is it possible to have thumbnail as jpeg in portfolio, and when clicked, it opens single page with vimeo video? or an option (not as good) would be open single portfolio item showing still image and play button overlay, when clicked it reloads page with vimeo inside same image window?

    #124327

    i found this, it’s a step in the right direction

    http://www.kriesi.at/support/topic/video-portfolio-can-i-use-an-image-as-the-thumbnail

    however there are 3 issues:

    1. when when “Portfolio Display Option” does not use slideshow , both preview and video image appear (bug)

    2. in portfolio, thumbnail has play icon over lay

    3. in portfolio, when clicked, it plays in portfolio and does not open page even if i manually set link.

    #124328

    1) This is the intended behavior. A preview image will always be shown when set.

    2) Again, this is the correct and intended behavior of the theme.

    3) If you want the item to open on a single page, you need to set the first image in your portfolio item to a thumbnail. Then set the second item as a video. In your main theme options go to Layout and Settings and then Slideshow behavior on overview pages. Choose the third option so that the first portfolio image for each portfolio is used as a thumbnail but not shown on the individual portfolio page.

    Regards,

    Devin

    #124329

    thanks Devin, #3 worked great.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

The topic ‘Portfolio thumbnail for video has black borders’ is closed to new replies.