Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #13128

    I installed the W3 Total Cache & Digg Digg plugin. I set-up Digg Digg and everything seemed alright. I changed one option in the W3 Cache plugin and cleared the cache using the plugin and I started to have issues with the main menu. I immediately deactivated the W3 Total Cache to see if that would fix it but it didn’t. It only seems to occur on the pages that have shorter posts.

    Please go to http://www.pureilluminations.com/portfolio/ and to http://www.pureilluminations.com/graphic-design/ for examples of what I’m talking about.

    I’m at a loss on how to address this issue without having to start all over again, which is not an option.

    Can you please help?

    Thanks!

    Samantha

    #77907

    Hello,

    Try dropping a line on your custom.css

    .sidebar .box {
    min-height: 400px;
    }

    Please adjust the size to whatever is appropriate.

    Regards,

    Ismael

    #77908

    Hi Ismael,

    Thanks for the reply. I tried as you suggested but it didn’t work for me. I increased it to 600px and it still doesn’t make a difference. I’m curious to know if the same thing is occurring for you in Chrome or FireFox?

    Thank you,

    Samantha

    #77909

    Hello,

    Did you put anything on your custom.css? Please create a copy of custom.css if there is anything there then save it somewhere. Delete the original. See if this has something to do with css.

    Regards,

    Ismael

    #77910

    Hi Ismael,

    I deleted everything in the custom.css that I had changed (not much really) and it still didn’t affect anything when I hit F5 or Ctrl + Reload.

    I know the issue appeared immediately after I hit “empty cache” inside of the W3 Total Cache plugin module. I’ve no idea how it interacts with the theme but I assume the issue is related to what I did.

    Is there anything else we can try to fix it?

    Thank you so much for helping!

    Samantha

    #77911

    Hello,

    I tried as you suggested and the issue is still occurring in all browsers. I’ve even tried other peoples computer’s and the menu is still being cut off on pages that don’t have much in the body area. The custom.css is still deleted. I even tried switching to the dark.css theme option in hopes it would restore what it is that was corrupted but it is still being cut off.

    Is there any way that you can supply me with the original code/scripts for the Menu so I can go into some of the original code to copy and paste the correct code into it again and see if that fixes it?

    website: http://www.pureilluminations.com/photography/

    email: (Email address hidden if logged out) or (Email address hidden if logged out)

    Thank you,

    Samantha

    #77912

    Hi Samantha,

    I would recommend re-installing the most up to date theme (available from your downloads on themeforest) overtop the existing theme on your live server. This way it will update everything and get it back to at least a fresh installation. It won’t effect any of your theme settings but it will get the files and scripts to what they should be.

    Regards,

    Devin

    #77913

    Hi Devin,

    If I re-install the theme is that going to delete all my photos, galleries, portfolio items and text that I’ve customized?

    How would I do the re-install? By going into the themes and installing Flashlight?

    Thank you,

    Samantha

    #77914

    Hello,

    I exported a backup of my website and then went into my Themes and then to Install. I loaded the most current version there is of Flashlight so I had no other option but to install flashlight again via upload of the .zip file.

    I tried this without removing the current theme or any content. I got the following error though:

    Unpacking the package…

    Installing the theme…

    Destination folder already exists. /hermes/bosoraweb040/b159/ipg.pureilluminationsnet/pure/wp-content/themes/flashlight/

    Theme install failed.

    I’m not sure how to do what you’re recommending in your previous message. Could you please advise me on how to reinstall the theme so I do not loose any of my own content and modification?

    Thank you,

    Samantha

    #77915

    The problem is that the “old” outdated flashlight folder still exists and WordPress won’t overwrite the theme folder unless you delete your current flashlight theme. I’d suggest to use ftp or your cpanel to make a backup of your current theme files first. Then simply drag’n'drop the unpacked theme folder (which contains the new files) into wp-content/themes and as soon as filezilla asks you if you want to overwrite the existing files click “Yes” for all files in the queue.

    #77916

    I will give this a try and let you know how it goes.

    Thanks!

    #77917

    I did as you instructed and it didn’t work. I unzipped the original flashlight file locally and copied and replaced it on the ftp server, emptied my cache, refreshed everything and the menu bar is still being cut off on the pages with minimal body sections.

    Is there anything else that can be done to fix this without me having to start from scratch?

    I’d be happy to provide login info if that is the direct route.

    Samantha

    #77918

    Hi Samantha,

    Can you try disabling all active plugins and then try viewing the page again. Its actually happening site wide and it looks there is an error with at least the code loading in for the the social plugin.

    Regards,

    Devin

    #77919

    YES! Devin, I did as you suggested and it turns out that it is the Digg Digg plugin that is causing the menu to be cut-off. Not the W3 Total Cache as I originally thought.

    As much of a bummer as that is, I’m soooo happy to finally have the solution. And I don’t have to rebuild my site, which is what I was about to resign myself to do.

    Guess I’ll wait for an update to Flashlight that includes an updated Menu Bar before I start messing with a bunch of plugin’s.

    Thanks everyone for your help!

    Samantha

    #77920

    Glad you found the issue :) Plugins can be a bit of trouble sometimes but there are literally thousands out there so don’t be afraid to try others! Just keep an eye out for issues when you first get it activated and it should be fine.

    Regards,

    Devin

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

The topic ‘Portion of the left menu is cut off on pages with short posts’ is closed to new replies.