Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #16146

    Hey guys,

    I’m using Coherence. When I roll over my portfolio item images they shift around, making it appear that the greyscale and color images don’t line up perfectly. It is most noticeable on Firefox, less so on Chrome (MacOS 10.7.4 and 10.8, Chrome 21.0.1180.82, Firefox 12.0). The thumbnail images, greyscale and color, were generated perfectly by the software, are the same dimensions, etc.

    Is there a fix for this?

    Here is a page where it happens:

    http://bit.ly/OKnIJO

    Here is, I think, the same issue but for a different theme so I’m not sure if it is the same problem:

    http://www.kriesi.at/support/topic/problem-with-mouse-over-in-the-portfolio-section

    Coherence is an awesome theme and I’ve recommended Kriesi themes to some other people.

    Thanks for all your hard work!

    #90350

    Hi kerrycrocker,

    Can you try updating to the most recent available version of the theme. You can download it from your downloads on Themeforest and and then install it in the same way you first installed the theme.

    There was an update in version 1.2 to help with the greyscaling function as well as some other various css fixes which may help your issue.

    Regards,

    Devin

    #90351

    Hi,

    Still having problems with the shifty thumbnails…

    So I’ve updated the theme to 1.2. In addition to the modified files mentioned in the release notes…style.css, folder: framework, css/layout.css, functions-coherence.php…I also noticed that css/base.css and avia/avia.js had updates since 1.1 so I updated them too–was this an oversight on the release notes? I did file compares on all the new stuff and my old stuff to make sure there weren’t any foreseeable problems with making the updates.

    Modifications I’ve made to files that may help pinpoint the problem, but I don’t think they’re relevant to this issue:

    *I have some stuff relating to the mobile menu commented out in avia.js

    *In functions.php I changed one dimension on the ‘portfolio_small’ thumbnail, but I don’t think it’s too relevant because it only has effect on the Team page (portfolio items 4-across) and the Focus page (portfolio items 3-across) (http://bit.ly/OKnIJO) is where the problem presents the worst.

    *I have 2 functions added to the end of functions.php relating to copyright date in the socket and display options for the category menu

    *I think I’ve made small mods to header.php, sidebar.php, and footer.php which shouldn’t matter.

    *all my css is in custom.css–I don’t think there’s anything in there that could be the problem but my portfolio-related section is near the end of the file if you want to look.

    The worst case is in Firefox, most recent version, on Mac, but it still happens in Chrome, too. In fact, I think it is worse now, especially the first image on the Focus page–when the page loads the image jumps left-right and when mousing over it is moves the most out of all of them, and I’m pretty sure the issue on this image is worse than before the updates.

    The thumbnail image files themselves were fine but for good measure I ran Regenerate Thumbnails and they still seem fine.

    Am I overlooking something I should have updated? Is something in my css conflicting?

    Your help is much appreciated! Thanks!

    #90352

    I also see that helper-template-logic.php is updated to so I updated it.

    Note, I also cleared server-cached files.

    ;]

    #90353

    Hi,

    I visited the site and the greyscale hover works fine but the third item got no featured image. Is the greyscale fixed?

    Regards,

    Ismael

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

The topic ‘Shifty portfolio item hover images in Firefox and Chrome’ is closed to new replies.