Tagged: ,

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #206260

    Hi there!

    After searching this forum (and also google and the WPML site) I still have a problem with WPML on my enfold site. The problem is that the translated categories don’t show up when I want to translate a page, but the native categories do.
    My native language is NL and I’m making a EN translation.

    This I what I’m trying to do:
    I go to a NL page that I want to translate. I select EN language in the top menu so a new (EN) page opens, this work just fine. Then I would like to use the ‘blog posts’ element. I drag an drop that into my editor. Then when I click on the blog element, the menu only shows the NL catagories.

    I followed this video (https://docs.google.com/file/d/0B8hqGBMSfHtKSC0yUUZ2cUN1SXM/edit) and applied the actions to my blog posts and categories. The translation of the categories works just fine. The only problem is that they don’t show op in the advanced Enfold editor.

    Is there anyone who can help me solve this problem? That would be great!

    Thanks!

    #206771

    Hey irenestaal!

    Another user reported this issue ( http://www.kriesi.at/support/topic/post-slider-does-not-work-in-other-languages/ ) and an update to WPML 3.0.1 solved the problem. If the update doesn’t solve it try to insert following code into the functions.php file

    
    add_action('init', 'avia_remove_post_filter_function', 5);
    function avia_remove_post_filter_function()
    {
    remove_filter( 'avf_dropdown_post_query', 'avia_wpml_filter_dropdown_post_query', 10, 4);
    }
    

    Best regards,
    Peter

    #207317

    Hi Peter,

    Thank you for your response. I have the latest version of enfold, WPML and wordpress. I tried removing and reinstalling WPML but that didn’t help.
    I copied your code to the functions.php file in my Enfold folder, but it didn’t fix it. I tried using a different browser, made a different admin account, as you suggested in the related post, but non of it works.

    Do you have another suggestion maybe that I can try?

    Thanks again,
    Irene

    #207320

    Hey!

    Please create me an admin account and post the login credentials as private reply – I’ll look into it.

    Regards,
    Peter

    #207462
    This reply has been marked as private.
    #207496

    Hi!

    I think the MailChimp plugin caused the issue. I deactivated it now and the categories are translated now. I created a test page here: http://www.sugaridoo.com/wp-admin/post.php?post=4717&action=edit&lang=nl and here: http://www.sugaridoo.com/wp-admin/post.php?post=4719&action=edit&lang=en

    You might want to report this issue to the plugin author – it seems to be a conflict between the mailchimp plugin and the WPML main query which determines the selected/current language.

    Best regards,
    Peter

    #207541

    Aah perfect, I’m very happy it works now!! Thank you for taking time to figure this out for me.
    I’ll contact the plugin developers.

    Best regards,
    Irene

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

The topic ‘WPML – post categories only show in native language’ is closed to new replies.